United StatesChange Country, Oracle Worldwide Web Sites Communities I am a... I want to...
JDK-4877530 : Unable to input text into JTextField in 1.4.1_02

Details
Type:
Bug
Submit Date:
2003-06-11
Status:
Resolved
Updated Date:
2004-03-08
Project Name:
JDK
Resolved Date:
2003-10-22
Component:
client-libs
OS:
solaris_8,windows_2000
Sub-Component:
java.awt
CPU:
x86,sparc
Priority:
P2
Resolution:
Fixed
Affected Versions:
1.4.1,1.4.1_02,1.4.2,1.4.2_01,5.0
Fixed Versions:
1.4.1_07 (07)

Related Reports
Backport:
Duplicate:
Duplicate:
Duplicate:
Duplicate:
Relates:
Relates:
Relates:

Sub Tasks

Description
We are unable to input text correctly into a JTextField after a javascript alert box is displayed.  The problem occurs when loading an applet on a Solaris 8 workstation with JRE 1.4.1_02 b6 and Netscape 7, rev 1.0.1.  The problem also reproduces on Solaris 9.  This appears to be a plugin/Netscape browser issue. The problem does not appear on a Windows machine running Netscape 7 and the 1.4.1_02 pluNetscagin.  Nor does the problem appear when the applet is loaded in Mozilla.  The problem appears to get triggered after the applet with the text field loses focus. 

                                    

Comments
EVALUATION

It appears to be focus related issue. After dismissing the alert box, focus does not return to the JTextField, even it still has blinking cursor.

Also reproducible with 1.4.2

###@###.### 2003-06-17

This does sound similar to other bugs we have seen.  
For example, 4806274.  We think the root cause of the 
problem is that the plugin and the browser don't have 
a good protocol to communicate about focus ownership.  
It would be fine to reassign the bug to AWT.  

Thanks, 

Eric

According to above comment from Eric, re-assign to AWT.

###@###.### 2003-06-24

Name: dmR10075			Date: 08/13/2003


This probably has been fixed by XEmbed.
Will verify this after XEmbed work is integrated(18 August).
###@###.### 2003-08-13

====================================================================== 

I'm going to move this to integrated since the other bugs that we expected 
the XEmbed work are gone.  If the submitter could verify with Tiger build 30 
or later, that would be great.  
###@###.### 2003-12-09


This bug is fixed as 4878303 in 1.4.2_0xx
###@###.### 2004-03-08
                                     
2003-12-09
CONVERTED DATA

BugTraq+ Release Management Values

COMMIT TO FIX:
1.4.1_07
tiger-beta

FIXED IN:
1.4.1_07
tiger-beta

INTEGRATED IN:
1.4.1_07
tiger-beta


                                     
2004-08-24



Hardware and Software, Engineered to Work Together